گیاه یا درخت کامکوات(پرتقال زینتی)-گیاه کاج مطبق

روش و نحوه نگهداری گیاه  یا درخت کامکوات پرتقال زینتی

اکثرا درخت کاموات را به زیبایی و میوه‌های جذاب یاد می‌کنیم. برخی از افراد علاقه زیادی به نگهداری از این گیاه زیبا دارند. در این مطلب قصد داریم با این درخت بیشتر آشنا شویم.

گیاه(درخت) کامکوات پرتقال زینتی در یک نگاه:

نگهداری از گیاه کامکوات
گیاه کامکوات

دارای برگ‌های ریز و همیشه سبز است و به منظور بهره‌برداری از میوه لذیذ آن و همچنین به عنوان یه گیاه تزئینی کشت و پرورش داده می‌شود. همیشه سبز بودن کامکوات یکی از دلایل جذب علاقه‌مندان بیشتر به این گیاه است.

مربای گیاه کامکوات یا پرتقال تزیینی
مربای گیاه کامکوات یا پرتقال تزیینی

میوه گیاه کامکوات از خانواده مرکبات که شباهت زیادی به پرتقال دارد و دارای پوست نارنجی رنگ است. درون میوه آن همانند سایر مرکبات حالت پره‌پره می‌باشد، اما اندازه و شکل ظاهری آن مانند خرما است. این میوه را اکثرا با پوست استفاده می‌کنند. مربای میوه گیاه کامکوات بسیار لذیذ و خوشمزه است. میوه گیاه کامکوات در شمال ایران کاشت و پروش می‌یابد.

میوه گیاه کامکوات
میوه گیاه کامکوات

شرایط نگهداری از گیاه پرتقال زینتی

دما مناسب جهت نگهداری از کامکوات:

نگهداری از درختچه پرتقال زینتی بسیار آسان است و فقط باید دقت کنید دمای محل نگهداری باید گرم و نیازمند به محیط مرطوب می‌باشد.

میزان آبیاری کامکوات:

برای آبیاری کامکوات یا پرتقال زینتی هر 3 روز یک مرتبه اقدام نمایید.

نحوه کوددهی و تغذیه پرتقال زینتی:

یکی از کودهای خوبی که می‌توانید استفاده کنید، خاکستر چوب و یا فضولات حیوانات بخصوص پرندگان است. این کار را هر 20 روز یکبار تکرار نمایید.

از کود اوره نیز می‌توانید استفاده کنید، البته کود اوره را باید به مقدار خیلی کم به گیاه بدید. همچنین کود 20*20*20 خیلی مفید است.

خاک مناسب:

استفاده از غنی با زهکش مناسب توصیه می‌شود. مخلوطی از خاک برگ، پیت ماس و کوکوپیت بسیار مناسب است. همچنین استفاده از خاک و کود آماده کاشت ارگانیک انتخاب مناسبی می‌باشد.

روش تکثیر کامکوات:

کامکوات نیازمند دمای بالا، به مدت طولانی و کنترل محیطی دقیق برای رشد می‌باشد. بهترین زمان تکثیر اواسط بهار تا اوایل تابستان می‌باشد. قلمه های ساقه ای به اندازه 15 – 10 سانت را با قیچی باغبانی یا ابزار تیز جداکنید، ابتدا آنرا در پودر هورمون ریشه‌زایی قرار داده و سپس هر قلمه را در گلدان کوچکی حاوی ماسه بادی و یا کمپوست مخصوص قلمه و بذر بکارید. پس از کاشت قلمه‌ها درون ماسه بادی یا کمپوست، قلمه‌ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و دور از تابش مستقیم خورشید در دمای 21 درجه سانتی گراد به مدت دو ماه یا کمی بیشتر جهت ریشه دهی قرار دهید. پس از مشاهده ریشه‌ها، کیسه‌ها را جدا کرده تا گیاه کامکوات با دمای محیط طبیعی رشد نماید.

گیاه آپارتمانی کاج مطبق

کاج مطبق گیاهی سوزني برگ جذاب و دارای شاخه‌هایی با حالت مطبق می‌باشد. کاج در محیط طبیعی رشد زیادی دارد. اما در محیط آپارتمان به كندي رشد می‌کند. در شرایط آپارتمانی حداكثر 150 سانتيمتر رشد می‌کند. احتياج فراوانی به اكسيژن زیاد دارد و دمای بالا را تحمل نمي‌كند.

درخت یا گیاه کاج مطبق
کاج مطبق

نگهداری از کاج مطبق

میزان نور کافی برای گیاه کاج مطبق:

نیاز به نور غیرمستقیم آفتاب دارد، بنابراین از تابش شدید و مستقیم آفتاب به گیاه جلوگیری شود. کاج مطبق سایه را تحمل می‌کند. اما دقت کنید که نزدیک پنجره با نور ملایم نگهداری شود.

اگر چه سايه را تحمل مي‌ نمايد ولي نزديك به پنجره با نور ملايم نگهداري كنيد. نکته جالب اینکه اگر در فصل بهار و تابستان هر هفته گیاه کاج مطبق را 80 درجه نچرخانید، گياه بطرف نور خم شده و شكل طبيعي خود را از دست مي‌دهد.

میزان دمای مناسب برای کاج مطبق:

حداقل دمای مطلوب کاج مطبق در زمستان 5 درجه سانتيگراد و حداكثر آن در تابستان 16 درجه سانتيگراد است. برای رسیدن به نتیجه بهتر و رشد بهتر در تابستان بيرون از اتاق نگهداري شود.

میزان آبياری کاج مطبق:

کاج مطبق را در فصل تابستان هفته‌اي دو مرتبه و در فصل زمستان هفته‌ای يكبار آبياري نمایید. سعی کنید از اب ولرم بدون املاح مانند آب جوشیده و ولرم کتری استفاده نمایید.

رطوبت مورد نیاز گیاه کاج مطبق:

جهت تامین رطوبت مورد نیاز گیاه کاج مطبق در فصل تابستان هفته‌ای دو مرتبه و در زمستان هفته‌ای یک مرتبه غبارپاشی مفید خواهد بود.

تغذیه و کوددهی گیاه کاج مطبق:

در فصل رشد کاج مطبق(فصل بهار و فصل تابستان) از كود محلول در آب به میزان توصیه شده استفاده نمایید. اما توجه نمایید که بعلت نياز محدود کاج مطبق به تغذيه مصنوعي، نصف آن مقداري كه روي بسته توصيه شده است كافي می‌باشد.

خاك مناسب جهت رشد گیاه کاج مطبق:

خاك مورد نياز اين گياه مخلوطی از خاک برگ، پیت ماس و کوکوپیت است. همچنین استفاده از خاک و کود آماده کاشت ارگانیک انتخاب مناسبی می‌باشد.

تميز نمودن برگ‌های کاج مطبق:

غبار پاشي به این منظور کفایت می‌کند. توجه کنید از مواد براق كننده شيميايي استفاده نكنيد.

بیماری‌ها و مشکلات گیاه کاج مطبق و درمان آن:

  • دلیل وجود شاخه‌های باریك و علفی چیست؟

تغذیه مصنوعی توصیه می‌گردد. کود محلول را افزایش دهید.

  • علت زرد شدن برگ‌ها و ریزش آن‌ها چیست؟

احتمالا هوا جهت نگهداری از کاج مطبق گرم و خشك است. ابتدا گلدان را به محل خنك همراه با  اكسیژن فراوان منتقل دهید، سپس آبیاری و غبارپاشی نمایید.

  • مدتی است حشرات ریز سبز رنگ روی برگ‌های سوزنی مشاهده می‌شود و برگ‌ها چسبناك شده‌اند.راه حل آن چیست؟

راه حل آن استفاده از سم حشره‌کش نفوذی سیستمیک(مانند مالاتیون) 14هر روز مطابق دستور سمپاشی می‌باشد.

  • به چه دلیل شاخه‌ها بطرف پایین خم شده اند؟

در اولین زمان آنرا به جای گرمتر منتقل نمایید.

  • چرا برگ‌ها با وجود سبز بودن ریزش دارند؟

آبیاری بیش از حد باعث این عارضه است. با توجه به خشکی خاک آبیاری کنید.

درخت یا گیاه کاج مطبق
کاج مطبق

 

دیدگاهتان را بنویسید

6 پاسخ

  1. سلام درخت کامکوات دارم برگش خشک میشه و میریزه و شکوفه میده تا میوه بسیار کوچک و سبزی داره .. میوه ان خشک میشه علت چیست؟

    1. سلام، علت های زیادی ممکنه داشته باشه. تغذیه مناسب، خاک مناسب و غنی و … . اما احتمالا به دلیل کمبود مواد غذایی است.

  2. پرتقال ما نوری خوبی داره اب بهش میدیم حتی کودم میدیم ولی گل نمیده لطفا کمک کنید?

  3. پرتقال ما نوری خوبی داره اب بهش میدیم حتی کودم میدیم ولی گل نمیده لطفا کمک کنید?

  4. سلام من یک گل پرتقال دارم نور کافی داره و ابیاری مناسب کودهی انجام میدیم اما گل نمیده لطفا راهنمایی کنیدممنون میشم

  5. سلام من یک گل پرتقال دارم به اب کافی میدم نور مناسبی داره و کود هم میدم چه کار کنم که گل بده?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی
ارسال درخواست مشاوره