جابجایی درخت|جدیدترین روش‌ها با استفاده از مواد مخصوص جابجایی درخت

در مقالات قبلی به طور تخصصی در مورد زمان مناسب جابجایی درختان، روش‌های جابجایی درخت، هزینه‌های جابجایی درختان، شرکت جابجایی درخت یا پیمانکار جابجایی درخت توضیح دادیم. 

تمامی این نکات که در مورد این عملیات حساس گفته شده، حاصل سال‌ها مطالعه و تجربه در زمینه جابجایی درختان بوده است. تیم تخصصی جابجایی درخت سبزوانه اکثر تجربیات خود را در مورد جابجایی درخت درمقالات مختلف به صورت خلاصه بیان کرده است. اما چنانچه تجربه‌ی حداقل جابجایی 20 اصله درخت بن 50 به بالا را ندارید اقدام به اجرای عملیات نکنید. زیرا نکاتی وجود دارد که فقط با اجرای عملی جابجایی و انتقال درختان بدست می‌آید و بستگی به عوامل مختلفی مانند نوع خاک محل قدیم و جدید، نوع گونه درخت، بن درخت، شرایط آب و هوایی، جهت وزش باد، مسافت جابجایی به محل جدید، شرایط محل کنونی درخت قبل از جابجایی مانند زمین جنگلی، باغچه‌ای که حداقل یک طرف آن جدول و یا دیوار قرار دارد و ریشه درخت توانایی حرکت نداشته، میزان سلامتی درخت که ما از عدد یک تا ده مشخص می‌کنیم چه میزان عملیات جابجایی درخت موفقیت‌آمیز خواهد بود.

بنابراین هرکسی نمی‌تواند ادعای توانایی جابجایی درخت کند. زیرا عملیات کاملا تخصصی و نیازمند مطالعه و تجربه سال‌ها اجرای این عملیات را دارد.

چرا باید درختان را جابجا کنیم؟

بسیاری از سازندگان با این موضوع مواجه شده‌اند که درختی رفت و آمد شما به پارکینگ را دچار مشکل کرده باشد(یا در مسیر رمپ قرار گرفته است) و یا اینکه برای ساخت ملک خود مجبور به تغییر نقشه به دلیل وجود درختان شده باشید. در سال‌های اخیر به علت جرائم سنگین قطع و یا خشک شدن درخت، جابجا کردن درختان به صورت تخصصی انجام می‌پذیرد. این امر توسط شرکت جابجایی درخت که کسب مجوز از سازمان مربوطه نموده است قابل اجراست تا این موجود زنده که فواید فراوانی برای زندگی انسان دارد، ادامه حیات دهد. در بسیاری از موارد شاهد این موضوع بوده‌ایم که پس از اتمام عملیات ساخت بنا، مالک به علت عدم آگاهی از اهمیت وجود درخت در فضای ملک، جرائم سنگینی پرداخت نموده و نیز تاخیر در اخذ پایانکار سبب ایجاد مشکلاتی شده است. توصیه می‌­شود قبل از هر اقدامی جهت جابجایی درختان، از کارشناسان مربوطه اطلاعات کسب نمایید و بعد شروع به کار کنید تا مانند خبری که اخیرا منتشر شد و جریمه 117 میلیارد تومانی برای خشکاندن 13 اصله درخت برای مالک در نظر گرفته شد، متوجه شما نشود.

احتمالا برای شما هم جالب است بدانید شهرداری مناطق از فضای‌سبز موجود در ملک از قبل به صورت عکس و یا متن در پرونده ملک شما اطلاعاتی دارند. جابجایی درختان و انتقال درخت مربوط به قسمتی در اداره فضای سبز منطقه مربوطه تحت نظر کارشناس فضای سبز می‌باشد. در این مطلب راهی را پیش پای شما می‌­گذاریم که روشی بسیار جالب می‌­باشد و نیز کمک فراوانی به بقای محیط‌زیست و فضای‌سبز می­‌نماید.

بهترین روش جابجایی درخت کدام است؟

در مقاله ((روش‌های جابجایی و انتقال درخت که باید بدانید!))، به صورت کامل روش‌های انتقال درختان همراه با آموزش تصویری گفته شد.

به طور کلی سه روش جابجایی و انتقال درخت وجود دارد:

روش اول جابجایی درخت:

ریشه برهنه(ریشه لخت)

روش دوم جابجایی درخت:

بسته بندی و گونی پیچی کردن ریشه گیاه(روش روتبال)

روش سوم جابجایی درخت:

روش استفاده از ماشین آلات مخصوص انتقال درخت

سبزوانه کدام روش جابجایی درخت را بیشتر استفاده می‌کند؟

آزمایشات و تجربیات ما در زمینه جابجایی انواع درختان با سایز­های مختلف نشان می­‌دهد که روش اول برای درختان بن­‌های بیشتر از 25 سانتیمتر ریسک پذیری بالایی دارد. روش ریشه لخت بیشتر برای جابجایی درختچه­‌های کوچک موفقیت آمیز است. سبزوانه از روش دوم که قابل اطمینان‌تر است بیشتر استفاده می‌کند.

مواد قبل از جابجایی
مواد مخصوص بعد از جابجایی

 اقدامات مشترکی که در هر دو روش اول و دوم باید انجام شود به شرح زیر است:

با توجه به جنس خاک احتمال نرسیدن رطوبت به عمق خاک زیاد است. از مرطوب بودن خاک اطراف ریشه درخت اطمینان داشته باشید و چندین مرتبه 2 یا 3 روز قبل از جابجایی خاک را سیراب نمایید. علت این امر جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه­‌های گیاه هنگام خارج کردن و جابجایی آن می­‌باشد. در مواردی نیز در جابجایی و انتقال درختان بزرگ هرس نیز توصیه می­‌شود.

بنابراین در روش بسته‌بندی کردن ریشه همراه با خاک، دقت بیشتری در حفظ و نگهداری ریشه‌ها و قسمت‌های مختلف  درخت می‌توان کرد، میزان بیشتری از ریشه‌ها را می‌توان حفظ کرد احتمال زنده ماندن درخت بالاتر خواهد بود.

چرا از دستگاه جابجایی درخت کمتر استفاده می‌شود؟

استفاده از دستگاه انتقال درخت، مراحل و اجرای عملیات جابجایی را بسیار آسوده‌تر می‌کند. اما به دلیل مشکلات بوجود آمده حین استفاده از آن، با استقبال کمتری مواجه شده است.

مورد اول، محدودیت در استفاده از آن در هر مکان است. به عبارتی از این دستگاه در زمین‌های سنگی و یا در جاهایی که کابل، لوله، جدول و … عبور کرده نمی‌توان استفاده کرد. 

مورد دوم، محدودیت در جابجایی و انتقال درختان خیلی بزرگ با ریشه‌های سخت است. یعنی در بسیاری از موارد چنانچه قصد جابجایی مثلا درخت توت با بن280 سانتیمتر را داشتیم دستگاه توان جداسازی ریشه‌های قطور و در هم تنیده را نداشته و نیاز به چندبار تکرار عمل داشتیم، منجر به آسیب به ریشه‌ها شده است.

مورد سوم، بالا رفتن زمان اجرای پروژه در حالتی که چندین درخت و فاصله طولانی باشد. مثلا در پروژه‌ای که تعداد درختان 50 اصله به بالاست و فاصله محل کاشت یک کیلومتر است، زمان بسیار طولانی صرف جابجایی درختان خواهد شد.

چرا اکثر سازنده‌ها جریمه‌های سنگین زمان پایانکار پرداخت می‌کنند؟

در اکثر مواقع، سازندگان و یا مالکان بدون اطلاع از سوابق و موجودی درختان در داخل و خارج ملک، اقدام به گذراندان مراحل جهت اخذ پروانه می‌کنند. موارد بسیاری مشاهده شده است که داخل یا خارج ملک در سال‌های گذشته درختانی موجود بوده که در حال حاضر یا خشک شده و یا موجود نیستند و این ممکن است با اطلاع مالکان یا سازندگان و یا بدون اطلاع آن‌ها باشد. این امر در برخی مواقع موجب جریمه از سوی کمیسیون باغات یا کمیسیون ماده 7 تا میلیاردها تومان و موانع قانونی مثل ماده 4 و حتی عدم اخذ پایانکار شده است.  

یکی دیگر از دلایل پرداخت جریمه خشک شدن درختان، عدم حفظ و نگهداری صحیح و اصولی فضای‌سبز و درختان است. به دلیل شرایط کارگاهی و نداشتن آگاهی کافی عوامل کارگاه از حساسیت درختان به مصالح ساختمانی مانند سیمان و گچ و … در اکثر پروژه‌های ساختمانی درختان حین اجرای عملیات ساخت و ساز از بین می‌روند. رعایت اصول نگهداری در هنگام ساخت می‌تواند از جرمه‌های سنگین جلوگیری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی
ارسال درخواست مشاوره